Sarah Dawn Finer om positiv skärmtid: “De blir stimulerade och känner sig duktiga”

4 min

Det går faktiskt att göra tiden framför skärmen till något positivt. Någon som verkligen tagit fasta på detta är Sarah Dawn Finer, som använder Albert tillsammans med sina barn.
–  De barn som har det svårare i skolmiljön blir hjälpta av att det inte är en bok, utan en skärm, och det gör att det är lättare att få dem att plugga och förstå, säger hon.

Sarah är en av över 300 000 föräldrar som skaffat Albert åt sina barn. Liksom många andra ville hon hitta ett sätt att göra barnens skärmtid positiv och stimulerande. Med Albert kan hennes barn ha roligt, samtidigt som de lär sig nya saker.

– Det är svårt att navigera i varför barn ska använda en skärm idag och vad de ska göra vid skärmen. Jag tror att det är viktigt att hitta ett sätt att använda mobil och surfplatta för lärande, för alla barns och ungdomars utveckling, berättar Sarah.

Gör skärmtiden till något positivt, du också! Skaffa Albert – helt gratis hela sommarlovet!

Sarah har märkt att känslan av att klara av en uppgift och ta sig vidare till nästa, är det roligaste för barnen och att de gärna väljer att använda Albert själva.

–  Om valet står mellan göra annat än att få skärmtid, eller att sitta 15 min med Albert, så väljer de oftast Albert. Det är kul, och något vi kan göra tillsammans, säger hon.

Kom igång med Alberts roliga övningar idag! Inte medlem än? Prova gratis hela sommarlovet!

I och med att Albert är en digital tjänst, finns de roliga övningarna alltid lättillgängliga direkt i mobilen eller surfplattan, närsomhelst och varsomhelst. Att få till 15 minuter om dagen med läroplattformen behöver inte vara särskilt krångligt.

– Albert är en perfekt sysselsättning när barnen väntar på att man ska bli färdig med middagen, eller på att ett syskon ska nattas, när det är dåligt väder, eller under VAB-dagar när de är hemma mycket, tipsar Sarah.

Bidra till att ge dina barn meningsfull skärmtid – skaffa Albert! Just nu kan du och ditt barn prova alla tusentals roliga övningar inom matematik, svenska, engelska och programmering helt gratis fram till 29 augusti.

Kom igång redan idag!