Så här vill vi vara med och göra skillnad

Här kan du ta del av hur vi på Albert arbetar med socialt ansvar, även kallat Corporate Social Responsibility (CSR).

Vi är stolta över vår tjänst och att vi bidrar till att demokratisera lärandet genom teknologi. Det betyder att vi vill förse barn och unga med digitala verktyg så att de i sin egen takt kan hitta glädje i lärandet och att fler går ut grundskolan med fullständiga betyg. Vi utmanar alltså inte bara bråkstakargänget med Doktor Gränslös i spetsen, vi utmanar även traditionella sätt att tänka kring utbildning.

Vi som företag har ett ekonomiskt, socialt, miljömässigt och etiskt ansvar kring hur vi påverkar samhället och vill vara med och göra världen till en bättre plats på fler sätt. Det gör vi bäst genom att väva in våra värderingar i våra handlingar i projekt där vi kan engagera såväl medlemmar, samarbetspartners som anställda.

Göteborgsvarvet

Fysisk aktivitet har en positiv effekt på inlärningsprocessen vilket gör oss extra glada över vårt samarbete med Göteborgsvarvet och deras lopp för barn och unga – Lilla Varvet och Minivarvet. Göteborgsvarvet har lopp för alla åldrar och nivåer och skapar genom löparglädje och gemenskap en folkfest på Göteborgs vårsprakande gator. Detta samarbete inleddes år 2019 och år 2023 är Albert på plats igen och erbjuder gratis deltagande samt kostnadsfri provperiod hos oss på Albert. Nu kan vi tillsammans sätta nästa generation i rörelse.

Marathongruppen

Vi är glada att ha ett samarbete med Marathongruppen, Sveriges största arrangör av motionsevenemang, och deras löplopp för barn. Med detta samarbete kan vi bredda vårt geografiska område och nå ännu fler springsugna och kunskapstörstande barn. Här får barn och unga möjlighet att springa gratis samtidigt som de får en kostnadsfri provperiod hos oss på Albert.

Bonnier Carlsen

Tillsammans med Bonnier Carlsen har vi på Albert tagit fram en fysisk mattebok som är inspirerad av övningarna och det pedagogiska upplägget som finns i appen. Bonnier Carlsen delar vår tanke kring att barn och unga lär sig på olika sätt, i sin egen takt. De vill sprida berättelser som är tillgängliga för alla barn oavsett ålder, ursprung, intresse, behov och förmågor, och som dessutom berör, upplyser, underhåller och utvecklar. Med våra förenade krafter ger vi fler barn tillträde till matematikens spännande värld!

Ronald McDonald Barnfond

När ett barn blir allvarligt sjukt påverkas hela familjen. Det kan innebära långa sjukhusvistelser och familjemedlemmar som behöver vara ifrån varandra. För att skapa en trygg miljö och en möjlighet att vara tillsammans under denna svåra tid finns Ronald McDonald Hus runt om i världen där familjerna får bo. Vi vet att även barnens utbildning påverkas under en sådan period. Därför är vi extra glada att genom vårt partnerskap med Ronald McDonald Barnfond i Sverige kunna erbjuda dessa familjer gratis tillgång till Albert och våra appar.

Goda idéer välkomnas! 

Har du förslag på fler initiativ där vi kan väva samman våra värderingar med handlingar? Hör av dig till info@hejalbert.se med just din idé på hur vi kan bidra till en roligare och mer lärorik värld för vår nästa generation.