Om Albert

Det hela började när barndomsvännerna Arta Mandegari och Salman Eskandari studerade vid Chalmers i Göteborg. De engagerade sig ideellt, kvällar och helger, i att erbjuda gratis mattehjälp till barn från Göteborgs förorter. Efter examen valde de att gå olika karriärvägar inom management och ekonomi.

2015 beslutade de sig för att plocka upp där de slutade på Chalmers. De sa upp sig från sina jobb och satte allt på spel för att skapa det som skulle bli Albert.

Albert startade med ett tydligt mål – att demokratisera kunskap genom teknologi. Det är även det som driver oss än idag. I dagsläget har över 300.000 familjer valt Albert som digital mattelärare, ett förtroende vi är mycket stolta över.

Våra värderingar

Vi vill göra skillnad, på riktigt

Vi tar varje chans att göra skillnad. Vårt syfte är att göra plugget roligare, enklare och mer lättillgängligt. Inget barn ska behöva må dåligt på grund av skolarbete.

Vi utmanar gamla tankesätt

Vi tar alla möjligheter att vidareutveckla vår tjänst. Genom Albert får barn och unga ett alternativ anpassat efter sina egna förutsättningar. Barn är olika och lär sig i sin egen takt på olika sätt.

Vi strävar efter ständig förbättring

Vi är ett ungt företag som strävar efter att arbeta och leverera på ett sätt som inspirerar. Allt för att barnen ska få en så bra upplevelse av Albert som möjligt.

Vår styrka ligger i våra olikheter

Vi har en stark tro på mångfald och att varje individ ska få vara sig själv fullt ut. Hos oss är du välkommen precis som du är.

Team Albert

Vårt team består av kreativa och nytänkande individer från flera delar av världen. Vi är ett glatt och härligt gäng som alla brinner för en sak – att fler barn ska få möjlighet till en bra utbildning som passar just deras behov.

Salman

Co-founder

Arta

Co-founder

Martin

Head of finance

Sebastian

Head of product

Ehsan

Chief of technology

Przemek

Expansion lead

Felicia

Marketing coordinator

Malin

Head of Talent and Employer Brand

Angelica

Designer

Ida

Customer service

Emma

Copywriter

Jovana

Data analyst

Klara

User research

Julia

Digital pedagogy

Weiwei

Creative Director

Richard

Designer

Jennifer

UX designer

José

Designer

Santino

2D artist & Animator

Yu Cheng

Designer & Illustrator

Jiawen

UI designer

Ismar

Tech lead

Lucie

Team lead / Developer

Valentin

Team lead / Developer

Alejandro

Team lead / Developer

Pontus

Developer

Victoriia

Developer

Charlie

Developer

Oleksandr

Developer

Josip

Developer

Kuray

Developer