Sarah Dawn Finer: “Allt blir lättare med lek, pedagogik, uppmuntran och hjälpmedel”

4 min

Alla barn lär sig på olika sätt, men att lära genom lek är ett vinnande koncept. Fråga bara Sarah Dawn Finer, en av tusentals föräldrar som använt Albert tillsammans med sina barn.
– Alberts appar gör det roligare och lättare för barnen att ta till sig ny kunskap – och de kan göra det i sin egen takt, säger hon.


Sarah har provat Albert med barn från 4 till 14 år och upplever att alla kan få ut något av läroplattformen. De som har svårare att ta till sig ny kunskap får möjligheten att lära sig i sin egen takt, medan de som gillar skolan och är tidiga i utvecklingen utmanas och stimuleras.

– Allt blir lättare med lek, pedagogik, uppmuntran och hjälpmedel. Det är viktigt att få prova och göra fel, tills man gör rätt. Att ta emot kunskap fungerar olika för oss alla och kan inte alltid tas emot på sättet som det lärs ut i skolan. Ibland är det lättare att förstå på andra sätt, förklarar Sarah.

Upplev roligare lärande med Albert! Just nu får nya medlemmar prova gratis hela sommarlovet.

Något som Sarah tycker lite extra mycket om är belöningssystemet i Alberts appar. Genom positiv respons och hejarop blir lärande något man är tacksam för, snarare än något tråkigt och jobbigt. Dessutom uppskattar hon möjligheten att kunna välja bland flera olika skolämnen.

– Jag tycker om att Albert har så många olika ämnen, så att man kan välja utifrån behov och intresse. Och allra roligast är barnens känsla av att klara av en uppgift och ta sig vidare till en ny.

Inte medlem än? Passa på, ta del av erbjudandet och prova Albert gratis hela sommaren!

Hur man upplever skolan och vilken relation man har till lärande kan se väldigt olika ut från person till person. Sarahs erfarenhet av skolan och lärande överlag är väldigt blandad.

– Jag hade lätt för det jag tyckte var kul och de ämnen som var lite lättare att prata kring, som till exempel biologi, samhälle, historia, svenska, engelska och alla estetiska ämnen. Jag hade svårare för ämnen där man behöver förstå grunden av för att det ska fungera, såsom kemi och fysik, och i viss mån matematik när jag blev äldre.

Skapa roligare lärande för ditt barn, prova Alberts tusentals pedagogiska övningar gratis fram till 29 augusti!

Kom igång redan idag!