Våra experter kom på besök

5 min

Du som förälder kan säkert känna igen dig i känslan när barnen äntligen har lov, men själv har du inte möjlighet att vara ledig.. Det var något som vi på Albert tog tillvara under höstlovet, när 15 av våra kollegors barn intog vårt huvudkontor i Göteborg för en kreativ dag tillsammans, där nytta blandades med nöje. Weiwei Cao Persson, Director of Product Design på Albert, berättar om hur hon fick idén om att ha denna dag och hur resultatet blev:

Idén föddes i slutet av sommaren när en kollega tog med sina barn till kontoret. Barnen, som gillar att rita, hjälpte till med att ta fram utseendet till vårt lekfulla husdjur i appen – Mochi. Under höstlovet, och med måndagen som studiedag i Göteborg, var vi glada över att kunna bjuda in våra anställdas barn att tillbringa en dag med oss. Här kunde de bidra med sin fantasi för att utforma vår flaggskeppsprodukt: Albert Junior!

Vad var syftet med dagen? 
Vi på Albert är fast beslutna om att skapa appar för barn och inser att vi inte är slutanvändarna. Vi vill göra alla aktiviteter i vår app intressanta och tilltalande för barn så att vi kan väcka lusten att lära hos dem. Som vuxna är vår utmaning att förstå barnens värld – deras tankar, intressen och aktuella trender. För att övervinna denna utmaning och säkerställa att vår produkt verkligen är rolig och engagerande, tar vi ett avgörande steg. Vi vill “samskapa med barn" i vår produktutveckling. 

Berätta mer om workshopen! Vad var höjdpunkten under dagen? 
Dagen bestod av olika aktiviteter såsom kreativa workshops, användartester, bland annat med våra nya spännande spelprototyper, och många andra roliga aktiviteter. Det bästa ögonblicket var danssessionen där både barn och kollegor dansade unisont till vår Bikko-dans. Det var absolut en höjdpunkt!

Vad tyckte barnen om dagen?
Vi är glada att kunna berätta att alla barnen hade jätteroligt under denna händelserika dag! Det värmde våra hjärtan att höra att många barn ser fram emot att återvända till vårt kontor, och några uttryckte till och med att "jag ska jobba på Albert när jag blir stor!".

Vad tyckte föräldrarna om dagen? 
Många av våra kollegor är föräldrar, och att ha flexibiliteten att ta med barnen till jobbet under studiedagar är fantastiskt. Det underlättar jongleringen mellan arbete och familjeansvar, minskar stressen och gör det möjligt att få jobbet gjort. 

Fick ni det resultat som ni önskade av dagen? 
Barnen förde med sig mängder av livfull energi till vårt kontor och under den kreativa workshopen samlade vi in insiktsfulla tankar från barnen. Våra UX/UI-designers observerade och antecknade flitigt under användartesterna, vilket gav värdefull förståelse om barnens aktivitetsmönster. Detta hjälper i sin tur våra designers att göra förbättringar av interaktionsdesignen. Tester av våra prototyper med barn har alltid framhållits som ett mycket viktigt steg i vår utvecklingsprocess. Det gör att vi kan validera våra designteorier om roliga spelaktiviteter tidigt och få snabb återkoppling från våra användare.

Kommer ni att ha en liknande aktivitet igen? 
Ja, absolut! Att involvera barn i vårt arbete och vår utvecklingsprocess har alltid varit högsta prioritet när vi utformar våra appar. Det är nyckeln till att säkerställa att det vi skapar inte bara är relevant för våra användare, utan också underhållande. 

Kom igång redan idag!