Ett barn räknar nallebjörnar

”Proffsigt, pedagogiskt och genomtänkt”

5 min

Sarah och treåriga dottern Lovisa har upptäckt ett nytt sätt att lära sig på. Tack vare den nya tjänsten är det slut med tråkiga spel och appar.

För Sarah är en grundläggande förståelse för siffror viktig, därför vill hon ge sin dotter de bästa förutsättningarna genom att introducera matematik i tidig ålder.

– Vi har testat flera olika lärande spel, men det här är utan tvekan det som känts mest proffsigt, berättar hon.

Albert Junior är en digital mattetjänst som utvecklats för att skapa nyfikenhet och lära ut matematik på ett engagerande och pedagogiskt sätt. I appen låser barnet upp nivåer, utmanas av gradvis svårare övningar och belönas med positiv feedback.

– Tack vare att det är uppbyggt som ett spel, kan jag sälja in det till Lovisa som att vi leker. Hon upplever det ju inte alls som att hon studerar.

Kvalitetstid vid skärmen

Det senaste har det blivit mycket tid hemma för familjen, då passar en matteapp utmärkt som sysselsättning tycker Sarah. Med Albert får dottern ut något värdefullt av tiden vid skärmen.

– Albert ger ju Lovisa positiv skärmtid med surfplattan, istället för bara meningslöst scrollande.

Alla barn mellan 3 och 9 år kan använda tjänsten och utgå från sin egen kunskapsnivå eller årskurs. Tack vare att Albert Junior är en app för mobil och surfplatta, är tjänsten lättillgänglig och gör det möjligt att räkna varsomhelst, närsomhelst.

Lägger grund för framtiden

Att låta ditt barn bekanta sig med matematik i ett tidigt stadie har flera fördelar. Det hjälper barnet utveckla sitt logiska tänkande och förmågan att lösa problem. Dessutom minskar det risken för matteångest, något som många upplever, längre fram i skolgången.

– Att kunna skapa ett intresse för siffror redan i tidig ålder tycker jag bara ger positiva effekter, instämmer Sarah.

– Något jag tyckte var häftigt var när Lovisa kom hem från förskolan och hittade området med de olika formerna i appen. Plötsligt hade hon gjort två nivåer, för hon kände igen formerna från förskolan. Hon omsatte kunskapen och använde sig av den i Albert – det gav henne en otrolig framgångskänsla!

Kom igång redan idag!