Två barn samarbetar på en matteövning

“Jag vill att de ska tycka att matte är roligt”

3 min

Rikard är en av många föräldrar som tycker att det är svårt att få till barnens mattestudier hemma. Men nu har han hittat en metod som funkar, både för yngsta dottern Lycke och för äldsta dottern Stella.

– Det har pratats lite i skolan om digitala hjälpmedel och jag har tänkt att det borde ju finnas någon bra tjänst som de kan sitta med för att öva matte hemma, säger Rikard.

Han valde att testa vår digitala mattetjänst och redan efter två veckor märkte han skillnad, framför allt hos sexåriga Lycke.

– Trots att vi inte använt Albert så länge, tycker jag att det redan skett en förbättring. Innan kunde Lycke inte mycket mer än att räkna upp till tio, men nu har hon till exempel börjat räkna tiotal.

Spelinspirerad upplevelse

Albert Junior är en rolig och lärorik mattetjänst för barn mellan 3 och 9 år. Genom pedagogiska övningar och engagerande spelelement väcker tjänsten nyfikenhet och hjälper barn att utveckla sina mattekunskaper.

– Det bästa med Albert Junior är upplägget i appen, att allt är så lugnt och fint. Appen är också lättöverskådlig och barnanpassad.

Familjen brukar använda Albert Junior för att skapa positiv skärmtid hemma. Det finns många spel som ständigt lockar och drar uppmärksamhet. Men med mattetjänsten kan Rikard vara säker på att tiden vid skärmen blir lärorik, samtidigt som barnen upplever det som ett spel.

– Lycke tycker det är roligt när man ska samla diamanter som faller ner, det blir en belöning för henne.

Värdefullt lärande

Än så länge har Rikards barn haft en neutral inställning till matte, men han känner ändå oro för att relationen till ämnet ska bli negativ längre fram. Därför vill han se till att skapa roligt lärande tillsammans med barnen i tidig ålder.

– Ett tips till andra föräldrar är att sitta tillsammans med barnen när de räknar. Då kan ni tillsammans resonera kring uppgiften och du kan hjälpa till när det behövs. Det är ju trevligt för föräldrar också, så jag tycker absolut att man ska försöka ta sig den tiden.

Kom igång redan idag!