Ett barn räknar på sin platta

”Han har börjat prata i mattetermer”

5 min

Josefine har hittat ett sätt att främja sonens intresse för matte. Tack vare Albert kan Jack, 5 år, lära sig matematiska termer och bli redo för skolan.

– Jack är intresserad av siffror och är väldigt framåt när det gäller matte. Därför ville vi hitta ett sätt att uppmuntra hans intresse och hjälpa honom att utvecklas.

Albert Junior är en digital mattetjänst för barn, med syfte att göra matematik roligare och enklare att lära sig. Tjänsten är kvalitetssäkrad, pedagogisk och helt reklamfri.

– Det värsta som finns för småbarnsföräldrar när det gäller appar är när de innehåller massa reklam. Det stör om det dyker upp annonser som barnen råkar klicka på.

Bättre förutsättningar

Sedan Jack började använda Albert Junior har föräldrarna märkt stor skillnad i sonens mattekunskaper. Han har till exempel börjat använda sig av matematiska termer i vardagliga situationer.

– Jack pratar mycket mer i mattetermer nu och det började med Albert. Nu kan han använda matte när han pratar om till exempel lördagsgodiset. Då kan han säga ”Om lillebror har två godisbitar och jag har två, så har vi fyra tillsammans”.

Som många andra föräldrar, tycker Josefine att det känns tryggt att kunna ge sitt barn en bra grund och ett försprång inför skolstart.

– Det är så tufft för barnen nu, de börjar förskoleklass och det ställs snabbt krav på dem. Jag tror att det är jättebra om man kan bädda inför det, så att det blir en mindre övergång när de börjar skolan.

Lekfullt lärande

Albert Junior passar alla barn från 3 till 9 år. Tjänsten utformad som ett spel med interaktiva övningar och belöningar som väcker nyfikenhet och ökar motivationen.

– Jack ser det inte som att vi sitter och lär oss matte, han gör det på köpet när han har roligt.

Josefines tips till andra föräldrar är att göra matematiken till en lek. Det ger dem en naturlig ingång och skapar en positiv relation till ämnet.

– Använd barnets intresse och börja där. Det ska inte behöva kännas som ett tvång, det ska vara kul!

Kom igång redan idag!