Tre syskon samarbetar med Albert

"De blir taggade på att fortsätta lära sig matte”

3 min

Matte ska inte behöva kännas jobbigt eller tråkigt. Med rätt metoder och uppmuntran kan du se till att ditt barn får en positiv syn på ämnet och motivation att lära sig mer.

Saras barn, Arian 7 år och Amina 5 år, har testat mattehjälp i en månad och hon märker redan skillnaden hos barnen.

– Amina har lärt sig mycket på den här korta tiden. Hon har blivit bättre på till exempel klockan, plus och minus. Där har matteappen verkligen hjälpt oss att komma framåt.

Dessutom har barnen lärt sig att samarbeta. Storebror Arian hjälper gärna till när det är något som Amina inte förstår och blir riktigt stolt när han lyckas förklara för sin lillasyster.

Positiv skärmtid som gör skillnad

Albert är ett digitalt spel som gör att matten känns både roligare och enklare för barn att lära sig. Saras barn tar ofta egna initiativ till att räkna och brukar utbrista “Nu ska jag spela Albert!”.

– I ett samhälle som digitaliserats vill ju barnen helst sitta med telefonen eller paddan. Det känns bra att de också lär sig något när de sitter vid skärmen nu. Jag tycker att det är ett roligt sätt för barnen att lära sig.

Matematik i vardagen

Sara brukar också se till att få in matte i det vardagliga och tipsar andra föräldrar att göra detsamma. Det är ett bra sätt att ha kul med matten och att visa barnen hur de kan få användning av det de lär sig i appen.

– Man kan passa på att räkna när man till exempel gör mellanmål. Om du skär upp äppelbitar, så kan du fråga barnet “hur många bitar har du nu?” och “om du äter upp en, hur många har du då?”.

Anpassad för barn i alla åldrar

Albert är anpassad för barn i åldrarna 3-16 år. Med Albert Junior kan de yngsta barnen lära sig matte på ett spelinspirerat sätt. För de lite äldre barnen är Albert fylld av pedagogiska övningar och roliga animerade videolektioner, som gör matten enklare att relatera till.

– Ett stort plus är att innehållet följer läroplanen. Det känns tryggt med en app där jag vet att de lär sig något!

Kom igång redan idag!