Bjuder 1,5 miljoner barn på gratis sommarskola

4 min

Matematiskt tänkande är ett pussel som behöver utvecklas över tid. Nu erbjuds en unik möjlighet – gratis sommarskola för alla barn som vill testa Albert, som hittills hjälpt tusentals barn att förbättra sina kunskaper i ämnet.

Det finns i dag mycket forskning på hur barn lär sig matematiskt tänkande. Det är ett enormt pussel av olika färdigheter och förmågor som knyter an till varandra, och en viktig insikt är att det tar väldigt lång tid att lära sig matematik och att det är komplext.

De yngre barnen lär sig främst matematik genom leken, och använder sig av färdigheter de redan har, som att räkna upp saker och sortera dem. Just det lekfulla och utforskande är viktiga element för att få de yngre barnen att utveckla sitt matematiska tänkande, enligt forskare vid Göteborgs universitet.

"Hjälpa så många som möjligt"

Detta är något som grundarna av digitala läroplattformen Albert tagit fasta vid.

Från början var Albert en renodlad mattetjänst men har allt eftersom efterfrågan ökat kring olika ämnen också adderat geografi, svenska, engelska och programmering till det digitala läroutbudet.

Just nu erbjuder vi på Albert ett gratis medlemskap fram till skolstart 2022, det vill säga till och med den 29 augusti. Skapar du ett konto i dag får ditt barn möjlighet att prova Albert kostnadsfritt. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid och inga förpliktelser.

Albert erbjuder en lärotjänst för åldrarna 3-16 år, ett lekfullt lärande kombinerat med en spelinspirerad tjänst.

– Sedan dag ett har vårt mål med Albert alltid varit att kunna hjälpa så många elever i Sverige som möjligt. Och vi vet att det är viktigt att hjälpa eleverna redan vid tidig ålder för att väcka intresset för lärande, säger Salman Eskandari, en av grundarna bakom Albert.

Lärde sig räkna till tio vid två

Ett av de barn som upptäckt Albert är 4-årige Tom. Pojken har kul samtidigt som han lär sig matematik berättar mamma Amelie. Redan vid 2-års ålder började Tom visa intresse för att räkna och utan problem kunde han räkna till tio.

– Efter det så har vi uppmuntrat honom och själva lagt in räknandet i vardagen så som att till exempel räkna hur många makaroner eller korvbitar som är kvar på tallriken.  Vi kommer att fortsätta med Albert för att hålla kvar intresset och lärandet, säger mamma Amelie.

"Synas på samhällsnivå"

Albert är digital och är tillgänglig dygnet runt. Med hjälp av teknologi och pedagogik kan Albert ge barnet övningar inom relevanta områden och på olika nivåer för att passa varje enskild användare. Över 150 000 familjer har redan valt Albert som digital lärare.

– Nu kan cirka 1,5 miljoner barn i svenska skolan få hjälp dygnet runt, alla dagar i veckan under sommaren via Albert. Och detta helt utan kostnad. Vi är övertygade om att det över tid kommer att synas i resultaten även på samhällsnivå, avslutar Arta Mandegari, en av grundarna bakom Albert.

Kom igång redan idag!