Glatt barn tränar matematik

Bjuder barn på gratis mattehjälp under sommaren

3 min

Matematiskt tänkande är ett pussel som behöver utvecklas över tid. Men under terminernas stress och press finns inte alltid möjlighet till eftertanke. Nu erbjuder vi en unik möjlighet – gratis mattehjälp under sommaren för alla som vill prova Albert. – Det är kostnadsfritt att testa hela vägen fram till den 31 augusti, säger Salman Eskandari, en av grundarna.

Det finns i dag mycket forskning på hur barn lär sig matematiskt tänkande. Det är ett enormt pussel av olika färdigheter och förmågor som knyter an till varandra, och en viktig insikt är att det tar väldigt lång tid att lära sig matematik och att det är komplext.

De yngre barnen lär sig främst matematik genom leken, och använder sig av färdigheter de redan har, som att räkna upp saker och sortera dem. Just det lekfulla och utforskande är viktiga element för att få de yngre barnen att utveckla sitt matematiska tänkande, enligt forskare vid Göteborgs universitet.

Hjälpa så många som möjligt

Detta är något som grundarna av Albert tagit fasta vid. Just nu erbjuder vi ett gratis medlemskap under sommaren. Skapar du ett konto i dag får ditt barn möjlighet att prova Albert kostnadsfritt ända fram till 31 augusti. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid och inga förpliktelser.

Inledningsvis erbjöds Albert till barn mellan åldrarna 11-17 år, men sedan tjänsten och innehållet utvecklats innefattas barn hela vägen ned till tre år – då som en mer lekfull och spelinspirerad tjänst.

– Sedan dag ett har vårt mål med Albert alltid varit att kunna hjälpa så många elever i Sverige som möjligt. Och vi tror att det är viktigt att hjälpa eleverna redan vid tidig ålder för att väcka intresset för matematiken, säger Salman Eskandari, en av grundarna bakom Albert.

Synas på samhällsnivå

Albert är digital och är tillgänglig dygnet runt. Med hjälp av teknologi och pedagogik kan vi ge barnet övningar inom relevanta områden och på olika nivåer för att passa varje enskild användare. Över 200.000 familjer har redan valt Albert som digital mattelärare.

– Nu kan cirka 1,5 miljoner barn i svenska skolan få hjälp dygnet runt, alla dagar i veckan under sommaren via Albert. Och detta helt utan kostnad. Vi är övertygade om att det över tid kommer att synas i resultaten även på samhällsnivå, avslutar Arta Mandegari, en av grundarna bakom Albert.

Kom igång redan idag!