Albert sponsrar barnlopp – spring gratis

2 min

Visste du att det finns positiva samband mellan fysisk aktivitet och inlärning? Motion i alla dess former kan hjälpa till att öka koncentrationen, förbättra förmågan att ta till sig ny kunskap och minska psykisk ohälsa. Därför är vi på Albert extra stolta över att vara sponsor av Marathongruppens lopp för barn från 0-13 år.

De flesta barn och unga i Sverige rör alldeles för lite på sig. Det är ett allvarligt problem och något som organisationen Generation Pep kämpar för att förändra. I deras senaste rapport kan man läsa att endast 2 av 10 barn och ungdomar når rekommendationen kring fysisk aktivitet. 

Lopp för springsugna barn

Marathongruppen är också en organisation som jobbar för att främja idrottande och folkhälsa. Genom de olika barnloppen som Marathongruppen arrangerar vill de uppmuntra rörelseglädje bland barn och unga – utan någon press. Det viktiga är inte att komma först eller att få en bra tid, utan att ha kul!

Gratis startavgift

För att uppmuntra till fysisk aktivitet erbjuder vi alla barn att springa gratis med Albert. Alla som är medlemmar har möjlighet att anmäla sina barn gratis till antingen Lilla Tjejmilen, Mini Marathon, Leo's Minsta Maran eller Kalvruset. Är du inte medlem än? Ingen fara! Det är bara att registrera sig, även nya medlemmar får en gratis startavgift. Nya medlemmar får dessutom en gratis provperiod på 30 dagar.

Klicka på valfritt lopp för att anmäla ditt barn gratis med Albert
Mini Marathon eller Leo’s Minsta Maran 5 juni
Lilla Tjejmilen eller Minsta Tjejmilen 3 september
Kalvruset 1 oktober

Kom igång redan idag!